Meer weten over ons project?

Over ons !

De creatie van de Brouwerij Station 16 werd gestimuleerd door verschillende motivaties. De eerste was de wens om een nieuwe activiteit aan te bieden in het dorp Gedinne Station, dat ooit het economische hart van de regio was, maar ook de geboorteplaats van de initiatiefnemer van het project, Xavier Michaux.

 

Vervolgens kwam het familiale aspect van de onderneming en de wens om oude industriële gebouwen nieuw leven in te blazen. Dankzij de renovatie kan het hele project Station 16 Brasserie worden ondergebracht.

 

Een andere motivatie was het ontwikkelen van de lokale en ambachtelijke kant van de regio. De wereld verandert voortdurend en deze manier van consumeren wordt steeds belangrijker. We willen een extra etalage zijn voor lokale ambachtslieden en producenten. De rekken in onze winkel zijn al gevuld met producten uit de regio.

 

Naast de microbrouwerij en onze winkel nodigen we jullie ook uit in ons degustatieruimte. Het is een warme en gezellige plek waar u alle Gedinnoise bieren en Station 16 kunt proeven. Het lokale gevoel en de wil om te creëren vind je ook terug in onze taproom, waar je kunt genieten van een van onze bieren met een aperitiefplankje met lokale charcuterie. Vanzelfsprekend vind u er zowel moutige als hoppige smaken.

 

Dit project onderstreept een aantal waarden die we in het hele Station 16-avontuur willen ontwikkelen: mensen samenbrengen, delen en stimuleren.